maandag 11 november 2013

MTV EMA's

EMA'S

Gisteren was het zo ver, waar bijna heel Nederland naar uit had gekeken. Het is zeker wel de grootste muziek trend van dit jaar in Nederland, de EMA'S en mijn vriendin en ik mochten daar bij zijn! 
Het was een zeer grote trend in Nederland omdat het sinds 1997 niet meer in Nederland is gehouden. Dus iedereen had het erover en het was een gekkenhuis op de dag zelf in Amsterdam, kranten schreven erover, blogs, radio's spraken erover. Niemand kon eromheen. 

De EMA' s staat als afkorting voor de European Music Awards. Het is van MTV en het is een show waar de grootste artiesten van dat moment komen optreden en waar artiesten een award kunnen winnen. Deze award show is alleen ietsje anders want elk land wordt in de voorrondes genomineerd met een artiest van dat land, een beetje zoiets als het Songfestival, alleen dan wie de meeste stemmen heeft wint een leuk beeldje op de avond zelf. De EMA's zijn 1 keer per jaar en er werken erg veel mensen aan mee. Je hebt alle artiesten nodig, de danseressen, hosts, dj's, roadies, decorbouwers, techniek, decorontwerpers enzovoort, enzovoort.

Waarom ik zo blij ben dat ik hier bij mocht zijn is omdat ik zelf de muziek scene in wil, en dan om zoiets van dichtbij mee te maken, daar ben ik echt dankbaar voor. Om te zien hoe dit allemaal in elkaar gezet is, en om alle hardwerkende mensen te zien is zo motiverend voor mij. Ik zag de crew van de Music Week en bij de  EMA's keihard werken om een mooie avond te creëren voor heel veel mensen, dat vind ik zo mooi. Kan niet wachten totdat ik daar bij hoor. Met muziek dingen overbrengen en mensen een leuke avond bieden waar verschillende muziekstijlen samenkomen.

Nu, mijn verhaal over mijn beleving van de EMA's: 

De dag begon zoals elke dag met een lekker ontbijt in het hotel, daarna zijn we even avond eten gaan halen in de dichtstbijzijnde supermarkt. Ik kan het nog steeds niet bevatten dat de dichtstbijzijnde supermarkt midden in het centrum zat tegenover de Dam. Dus dat is best wel een eindje lopen. Daarna zijn we even onze Walhalla binnen gelopen namelijk de Fame. Een platenwinkel waar ze cd's verkopen, maar niet alleen de commerciële cd's, maar ook van artiesten die eigenlijk niet eens zo bekend zijn in Nederland. Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel want een uurtje later moesten we weer fris en fruitig in de visagie zitten, wat ik zelf echt heel gaaf vond. De dame had mij opgemaakt, en ik was zeer tevreden. Daarna moesten we nog een paar uur wachten voordat we met de bus opgehaald werden. In de tussen tijd hebben we lekker zitten kletsen, onze haren gedaan, gegeten en onze outfits aangetrokken.Toen was het zover we werden opgehaald met de bus en we reden richting het Ziggo Dome. We werden een eindje verderop afgezet en 't Ziggo Dome zag er fantastisch uit met op de zijkanten MTV EMA's erop.
We hadden allemaal een blauw bandje gekregen en mochten via de VIP ingang erin. Boven aangekomen was alle drank gratis en liepen we tussen bekend Nederland. Het was een gezellige boel en wij liepen er vrolijk tussen.
We zaten in vak 103 op de 1ste ring, wat echt een prachtig uitzicht geeft op het podium. Niet veel later begonnen de publieks opwarmers al met harde muziek en veel geschreeuw.
Toen begonnen we af te tellen want het werd live uitgezonden over de gehele wereld, en toen begon de eerste act: Miley Cyrus die We Can't Stop zong met een lilliputter ernaast. Ik zelf vond het geen spectaculaire opening. Het was kort en ik had wel iets meer verwacht. Miley deed het goed en ze kan goed live zingen maar had er meer van de opening verwacht. 

Redfoo ( van LMFAO) praatte de gehele award-show aan elkaar. Ik heb niet zo heel veel met hem dus ik luisterde vaak niet echt. We hebben verschillende optredens gezien, Robin Thicke. Iggy Azalea, Kings of Leon. The Killers, Katy Perry, Miley Cyrus enz. 
Bruno Mars heb ik gemist, ik ging expres de zaal uit omdat ik hem niet zo veel aan vind en hem een arrogant vind, maar dat is een ander verhaal.De zaal deed heerlijk mee en de sfeer was gigantisch goed. Als je in de muziekwereld wilt werken dan moet je zoiets hebben meegemaakt. Het was namelijk erg interessant om het nou eens van dichtbij te zien en niet via mijn computer of tv. 
De show viel misschien wat tegen in mijn mening, en de artiesten vond ik ook niet geweldig (behalve Eminem) maar het was erg leuk en ik wil zelf ook nog heel erg graag MTV en Ziggo bedanken voor deze geweldige prijs. Het was perfect geregeld, we sliepen in een prachtig hotel en overal was aan gedacht. Dit is een ervaring die ik nooit ga vergeten en ik wil natuurlijk mijn vriendin bedanken die zo aardig was om mij mee te nemen. Ook alle andere winnaars, het waren super aardige mensen, en we hebben het gezellig met elkaar gehad! Ook jullie bedankt voor het volgen van mijn blogs over de Music Week en over de EMA's.
Morgen ga ik naar 30 seconds to mars wat ik ook ga reviewen.Bedankt!X

N  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten