maandag 11 november 2013

MTV EMA's

EMA'S

Gisteren was het zo ver, waar bijna heel Nederland naar uit had gekeken. Het is zeker wel de grootste muziek trend van dit jaar in Nederland, de EMA'S en mijn vriendin en ik mochten daar bij zijn! 
Het was een zeer grote trend in Nederland omdat het sinds 1997 niet meer in Nederland is gehouden. Dus iedereen had het erover en het was een gekkenhuis op de dag zelf in Amsterdam, kranten schreven erover, blogs, radio's spraken erover. Niemand kon eromheen. 

De EMA' s staat als afkorting voor de European Music Awards. Het is van MTV en het is een show waar de grootste artiesten van dat moment komen optreden en waar artiesten een award kunnen winnen. Deze award show is alleen ietsje anders want elk land wordt in de voorrondes genomineerd met een artiest van dat land, een beetje zoiets als het Songfestival, alleen dan wie de meeste stemmen heeft wint een leuk beeldje op de avond zelf. De EMA's zijn 1 keer per jaar en er werken erg veel mensen aan mee. Je hebt alle artiesten nodig, de danseressen, hosts, dj's, roadies, decorbouwers, techniek, decorontwerpers enzovoort, enzovoort.

Waarom ik zo blij ben dat ik hier bij mocht zijn is omdat ik zelf de muziek scene in wil, en dan om zoiets van dichtbij mee te maken, daar ben ik echt dankbaar voor. Om te zien hoe dit allemaal in elkaar gezet is, en om alle hardwerkende mensen te zien is zo motiverend voor mij. Ik zag de crew van de Music Week en bij de  EMA's keihard werken om een mooie avond te creëren voor heel veel mensen, dat vind ik zo mooi. Kan niet wachten totdat ik daar bij hoor. Met muziek dingen overbrengen en mensen een leuke avond bieden waar verschillende muziekstijlen samenkomen.

Nu, mijn verhaal over mijn beleving van de EMA's: 

De dag begon zoals elke dag met een lekker ontbijt in het hotel, daarna zijn we even avond eten gaan halen in de dichtstbijzijnde supermarkt. Ik kan het nog steeds niet bevatten dat de dichtstbijzijnde supermarkt midden in het centrum zat tegenover de Dam. Dus dat is best wel een eindje lopen. Daarna zijn we even onze Walhalla binnen gelopen namelijk de Fame. Een platenwinkel waar ze cd's verkopen, maar niet alleen de commerciële cd's, maar ook van artiesten die eigenlijk niet eens zo bekend zijn in Nederland. Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel want een uurtje later moesten we weer fris en fruitig in de visagie zitten, wat ik zelf echt heel gaaf vond. De dame had mij opgemaakt, en ik was zeer tevreden. Daarna moesten we nog een paar uur wachten voordat we met de bus opgehaald werden. In de tussen tijd hebben we lekker zitten kletsen, onze haren gedaan, gegeten en onze outfits aangetrokken.Toen was het zover we werden opgehaald met de bus en we reden richting het Ziggo Dome. We werden een eindje verderop afgezet en 't Ziggo Dome zag er fantastisch uit met op de zijkanten MTV EMA's erop.
We hadden allemaal een blauw bandje gekregen en mochten via de VIP ingang erin. Boven aangekomen was alle drank gratis en liepen we tussen bekend Nederland. Het was een gezellige boel en wij liepen er vrolijk tussen.
We zaten in vak 103 op de 1ste ring, wat echt een prachtig uitzicht geeft op het podium. Niet veel later begonnen de publieks opwarmers al met harde muziek en veel geschreeuw.
Toen begonnen we af te tellen want het werd live uitgezonden over de gehele wereld, en toen begon de eerste act: Miley Cyrus die We Can't Stop zong met een lilliputter ernaast. Ik zelf vond het geen spectaculaire opening. Het was kort en ik had wel iets meer verwacht. Miley deed het goed en ze kan goed live zingen maar had er meer van de opening verwacht. 

Redfoo ( van LMFAO) praatte de gehele award-show aan elkaar. Ik heb niet zo heel veel met hem dus ik luisterde vaak niet echt. We hebben verschillende optredens gezien, Robin Thicke. Iggy Azalea, Kings of Leon. The Killers, Katy Perry, Miley Cyrus enz. 
Bruno Mars heb ik gemist, ik ging expres de zaal uit omdat ik hem niet zo veel aan vind en hem een arrogant vind, maar dat is een ander verhaal.De zaal deed heerlijk mee en de sfeer was gigantisch goed. Als je in de muziekwereld wilt werken dan moet je zoiets hebben meegemaakt. Het was namelijk erg interessant om het nou eens van dichtbij te zien en niet via mijn computer of tv. 
De show viel misschien wat tegen in mijn mening, en de artiesten vond ik ook niet geweldig (behalve Eminem) maar het was erg leuk en ik wil zelf ook nog heel erg graag MTV en Ziggo bedanken voor deze geweldige prijs. Het was perfect geregeld, we sliepen in een prachtig hotel en overal was aan gedacht. Dit is een ervaring die ik nooit ga vergeten en ik wil natuurlijk mijn vriendin bedanken die zo aardig was om mij mee te nemen. Ook alle andere winnaars, het waren super aardige mensen, en we hebben het gezellig met elkaar gehad! Ook jullie bedankt voor het volgen van mijn blogs over de Music Week en over de EMA's.
Morgen ga ik naar 30 seconds to mars wat ik ook ga reviewen.Bedankt!X

N  

zondag 10 november 2013

MTV Music Week Dag 4


MTV music week dag 4Vandaag gingen we naar Russell Brand in de Heineken Music Hall, wat al mijn favoriete concerthal is, en we wij wilden heel erg graag naar Russell Brand dus we hadden er heel veel zin in.

De show van Russell Brand was heel erg gaaf, hij heeft zeker onze verwachtingen overtroffen. 
De show was heel erg gaaf en ging in op de helden en de leiders van deze wereld. Hij raakte vlakken waar het publiek de herkenning in vond. Hij haalde Mark Rutte en Geert Wilders er ook bij, wat ook hilarisch was. In het begin van de show liep hij ook even door de zaal heen en begon soms even met mensen te praten en maakte grapjes over mensen. 
Maar hij maakte niet alleen grappen over andere mensen maar ook vooral over zichzelf. Wat ook zeker voor hilarische momenten zorgde. 
De show kwam heel goed over en met elke grap werd er hard gelachen en geklapt.

Morgen is de grote dag! We gaan rond half 3 de haar en make-up in. Ben heel erg benieuwd hoe alles gaat lopen morgen! 

Tot morgen,


N

zaterdag 9 november 2013

MTV Music Week dag 3.

Music Week dag 3

Vandaag moesten ik en mijn vriendin doodnormaal naar school, zij tot kwart over 12 en ik tot 4 uur. Nadat ik doodsangsten heb uitgestaan tijdens de economie les gingen we terug naar Amsterdam om meteen door te gaan naar het restaurant waar we met z'n allen wat gingen eten. 
Het was een gezellig restaurantje, en we hadden het naar ons zin. Daarna zijn we snel naar het hotel gegaan om onze spullen weg te brengen en ons klaar te maken voor de avond.

We zijn daarna naar Paradiso gegaan voor een concert van The Killers. Ikzelf kende maar een paar nummers, maar de show die ze daar neer zette was heel erg gaaf. Ze stonden namelijk een paar maanden geleden nog in een uitverkochte Ziggo Dome dus om ze nu te kunnen bewonderen in Paradiso was dan wel een mooie kans. Tijdens het concert keek ik opzij en zag ik dat een man een aanzoek deed aan zijn vriendin. Ze moest helemaal huilen en ze zei natuurlijk ja. Dat was wel heel erg mooi en schattig om dat mee te maken. Na het concert zijn we even buiten gaan staan waar op een gegeven moment de band één voor één naar buiten kwam. Een paar handtekeningen later gingen ze weg.


Toen moesten we in de stromende regen terug lopen naar het hotel want de trams reden niet meer en nu zitten we heerlijk op ons bed in de hotelkamer lekker na te kletsen over de laatste paar dagen. Morgen gaat er nog meer gebeuren en we kunnen niet wachten tot het morgen is! 

Goodnight.

X

N

vrijdag 8 november 2013

MTV Music Week dag 2.


Music week dag 2


Vandaag gingen we heerlijk ontbijten in het hotel, ze hadden bacon waar ik heel erg blij mee was, verse jus en nog veel meer lekkere dingen. Dus we hebben ons lekker vol gegeten. De cruiseboot kwam ook nog even langs ons hotel gevaren, wat ook machtig mooi is om te zien.Toen werden we om 15:00 met de bus opgehaald en naar Club Ziggo gebracht waar we een soundcheck mochten bekijken van Alain Clark. Nou wist ik al dat een soundcheck eigenlijk niet zo heel veel voorsteld maar om het mee te mogen maken is toch wel speciaal. Het was ook heel erg gezellig aangezien we 2 mensen hebben leren kennen waar we goed mee op kunnen schieten.
Daarna zijn we even met hun de Bijlmer in geweest om wat eten te scoren bij de AH en een klein hapje bij de Febo. Daarna gingen we weer terug om het concert van Krystel en Alain Clark bij te wonen. We kregen hele leuke pasjes met Guests erop, andere mensen kregen een pasje met een nummer erop, want aan het einde werden 3 nummers getrokken en die hadden dan kaarten gewonnen voor de EMA's.

Het concert van Krystel vond ik heel erg verassend, aangezien ik niet zoveel kende van haar. Maar het is een meid met power en ik herkende dan wel een paar nummers maar ik vond haar live veel beter dan wat ik had gehoord op de radio van haar. Ze deed als één na laatste een cover van Blurred Lines en toen ging het dak eraf.


Daarna kwam Alain Clark, wie ik ook altijd al goed live heb gevonden. Hij maakt lekkere muziek en doet ook leuk met het publiek. Hij deed ook een ballad die op zijn nieuwe album komt en dat was zo'n mooi nummer. Mensen in het publiek moesten een traantje wegpinken en Alain werd er zelf ook een beetje emotioneel van. Ook al liet de techniek hem soms even in steek, hij maakte er
 een leuke show van en we hebben lekker gedanst.

Nu liggen we lekker op bed en morgen gaan we even naar school overdag en daarna gaan we er weer lekker tegen aan.


Tot morgen! 

X

N

donderdag 7 november 2013

MTV Music Week Dag 1MTV music week dag 1.Vandaag werden mijn vriendin en ik en nog meer mensen opgehaald in Rotterdam. We werden opgehaald door de grote Ziggo bus, met led lampjes en al. De koffers werden ingeladen en wij mochten naar binnen. Binnen in de bus draaide harde muziek en er zaten al wat mensen in.We kregen wat te drinken en wat te eten.Toen we bij het hotel aankwamen (Mövenpick hotel te Amsterdam) een heel mooi en groot hotel wat mooi uitkijkt over 't IJ, kregen we ook allemaal nog een goodie bag, met daarin 2 cd's, een t-shirt en de draaiboeken per dag. Aangekomen in ons hotelkamer zijn we blij verast met het uizicht dat we hebben, het was inmiddels al avond en Amsterdam lag er mooi verlicht bij.


Snel zijn we ons gaan omkleden en klaarmaken want we gingen de Music Week starten met de MTV pop quiz in de Chigaco Social Club. Toen we daar binnen kwamen dachten we van 'nou een klein cafeetje waar is iedereen?' maar een ogenblik later opende twee deuren achterin het cafe en werden we geleid naar een veel grotere zaal met een podium, tafeltjes met kaarslicht erop en lekkere muziek aan. Op de tafels lagen vellen papier waarop je de antwoorden moest schrijven. Onze team heette de: 'MTV lovers.' 

Nou, wat ben ik mezelf tegengekomen zeg, tijdens die quiz. Ik dacht dat ik wel wat verstand
van muziek, maar dat viel wel een beetje tegen. We zijn uiteindelijk niet in de laatste top 14 gekomen. Wat we wel zijn geworden komt nog op Facebook te staan. Maar het was een heerlijke avond, ik vind de Chigaco Social Club een prachtige plaats. Gemengde mensen, met verschillende kledingstijlen, verschillende ambities, verschillende achtergronden kwamen allemaal op deze avond samen om liedjes en feitjes over de EMA's te raden.

Zeker een aanrader om daar heen te gaan als je een keer in Amsterdam bent. De pop quiz is 1x per maand, dus voor de liefhebbers, het is echt een aanrader. Je hebt gegarandeerd een leuke avond.Dit was mijn eerste dag in de Music week in Amsterdam. Morgen gaan we weer iets anders doen, wat dat zeg ik nog niet. 

X

N


dinsdag 5 november 2013

Air Dubai - Soul & Body video
Jaaaa!!
Air Dubai ( de band waar ik al jaren verliefd op ben maar jammer genoeg niet zo populair in Nederland is waardoor ze nog nooit hierheen zijn geweest) heeft een nieuwe video uit!

Soul & Body.
Het nummer is eigenlijk al van een album terug, maar ze kregen kort daarna een platencontract bij Hopeless Records waardoor ze een EP uitbrachten met dit nummer er ook op, omdat dit nummer gewoon 1 van hun beste nummers is ( ze hebben nog vele andere nummers die zeker aan te raden zijn.)

& nu is er een video van!

De video vind ik artistiek en past precies bij dit nummer. Ik ben super blij want MTV heeft ook al over hun getweet en het is in premiere gegaan op de MTVU.com site, waardoor ze hopelijk wat meer promotie krijgen, wat ze ook echt verdienen. Als je tijd hebt en je vind dit nummer leuk, check meer nummers van hun want ik denk dat dit wel een grote kan worden!

Klik hier naar de video

X

N
P.S morgen begint de Music Week dus ook de day to day blog over de music week en als klap op de vuurpijl ook over de EMA'S 
zondag 3 november 2013

EMA's


Hallo iedereen,

Ik heb de laatste tijd niet meer zoveel geblogd omdat ik heel erg druk ben op mijn school en werk.


Ik wou zelf nog een recensie schrijven over Jay Z waar ik heen ben geweest op 29 oktober maar die houden jullie nog van mij tegoed.

Wat ik wil melden is dat mijn vriendin kaarten heeft gewonnen voor de EMA'S en kaarten voor de gehele music week in Amsterdam! Super tof natuurlijk en ik wil jullie zo goed op de hoogte houden van wat ik allemaal ga meemaken.

Daarom start ik woensdag met een day tot day blog t/m zondag. Woensdag worden wij namelijk opgehaald door de Ziggo bus en worden we naar het hotel gebracht waar we 5 overnachtingen krijgen. Door de week heen gaan wij allemaal dingen doen en meemaken en dan op zondag naar de EMA's.

Het lijkt mij super om voor jullie en ook een beetje voor mezelf dit bij te houden.

Dus kan je er niet bij zijn of ben je geintresseerd in wat wij allemaal gaan meemaken hou deze blog dan goed in de gaten. Ik zorg er ook voor dat ik zoveel mogelijk foto's maak!

X
N