dinsdag 29 juli 2014

Vacation Flow: Cyprus
Ik ben van 13 juli tot en met 22 juli op vakantie geweest in Cyprus. Vandaar deze blog met tips voor als je besluit om naar Cyprus te gaan en natuurlijk ook wat muziek tips voor deze benauwde zomer.

Aller eerst een paar tips om je vakantie te boeken. Wij hebben alles los geboekt omdat het zo veel goedkoper was. Zo hebben we onze vliegtickets via skyscanner.nl geboekt die de goedkoopste vluchten voor je opzoekt. Daarna hebben we een appartement geboekt via Airbnb.com. Dat is een site waar mensen over de hele wereld hun appartementen verhuren voor een leuk prijsje. Wij huurde het van Natalie die bij een vliegtuigmaatschappij werkt in Cyprus dus zelf veel weg was. Bij deze site moet je wel eentje huren die veel reviews heeft. Je kunt nog steeds opgelicht worden.

Cyprus is een eiland wat voor het grootste gedeelte Grieks is en voor een klein gedeelte bezet is door het Turkse leger. Als je al eens naar Griekenland bent geweest of naar een Grieks eiland zul je zien dat dit eiland niet veel verschilt daarvan, maar alsnog is Cyprus een prachtig eiland met mooie stranden en zee grotten.

Natalie de hostess van ons appartement heeft ons een paar keer meegenomen naar waar de bevolking heen gaat, ze heeft ons alle mooie en wat minder populaire stukjes van Cyprus laten zien.
We verbleven in Oroklini wat dicht bij de grote stad Larnaca ligt.
We hadden ook een huurauto gehuurd omdat we lekker over het eiland heen wilde rijden, alleen in Cyprus rijden ze aan de linkerkant van de weg. Dat gaf wel de nodige stress de eerste paar dagen. We waren er sowieso al niet blij mee omdat de vrouw die ons de auto gaf een sacherijnige vrouw was die niet tegen een nachtdienst kan (we kwamen om 4 uur aan ) en ze berekende kosten waarvan we nog steeds zoiets hebben van klopt dit wel? Dus als tip wil ik meegeven huur je een auto, lees dan goed de verkeersregels van dat land door! (niet dat ze zich aan de regels houden in Cyprus maar dat is een ander verhaal) en lees goed de bijkomende kosten door zodat je niet bij de balie staat en niet meer precies weet wat er nou wel bijkwam en wat niet.

De eerste dag zijn we lekker bij het zwembad gebleven en zijn we tegen de avond aan even een stukje gaan rijden. We kwamen langs het grote zoutwater
 meer in Larnaca dat helemaal opgedroogd was waardoor er alleen nog maar zout lag. Dit was heel magisch om te zien en om er op te lopen.
In de avond heeft Natalie ons meegenomen naar een restaurantje in Oroklini en hebben we traditioneel Grieks gegeten. Ze had tegen de kok gezegd dat hij alles mocht laten komen wat hij had, en zo stond ineens de hele tafel vol met traditionele Griekse gerechten. We hebben echt genoten en Natalie is een hele leuke en lieve meid die ons van alles heeft geleerd die avond over het Griekse leven.

De tweede dag zijn we naar het strand geweest. Daarbij wil ik zeggen gebruik altijd zonnebrand ook al denk je, ik heb er het pigment wel voor of ik verbrand nooit. Wees niet eigenwijs zoals ik. Ik was namelijk lekker verbrand haha. Die avond gingen we met Natalie salsa dansen in een club die op de tweede etage zat, een open dak heeft en mooi uitkeek over de zee. Het was erg
 mooi om te zien dat iedereen met elkaar danste ook al kende je elkaar niet. Ik heb daar ook een choreograaf ontmoet die salsa met hip hop mixte, echt super tof!


In de andere dagen hebben we ook heel veel gedaan. We zijn met Natalie over het eiland geweest, waarbij we in Aya Napa (party stad van Cyprus) zijn geweest. Waar de Engelse nog net niet om 4 uur s'middags dronken over de straten heen rollen. We zijn naar een mooi stukje geweest met een zee grot en prachtig zeewater. Daarna zijn we doorgereden naar een kleine animal zoo van dieren die gered zijn en waar ook een uitkijk punt is waar je naar het Turkse deel kan kijken en de spookstad Famagusta kan zien. Turkije zie je ook in de verte liggen.

Mijn vriend en ik zijn ook nog naar Nicosia geweest (de hoofdstad van Cyprus) waar je bijna zonder op te merken het Turkse deel binnen loopt. Wij liepen namelijk ineens in de bufferzone. In Nicosia hebben we ook voor het eerst een Nederlands stel gezien. Dus als je ergens heen wilt waar bijna geen Nederlanders zijn, Cyprus!

Op één van de laatste dagen zijn we naar een kamelenpark geweest vlakbij Larnaca Airport waar je op een kameel (wat eigenlijk een dromedaris was, maar hey wie let er op de details ) kan rijden, wat ook een toffe ervaring was. Voor de rest zijn we veel op de boulevard van Larnaca geweest. Hebben we bij TGI Friday's gegeten (Jack Daniel sauce on everything ) en hebben we lekker wat cocktails gedronken en op het strand gelegen bij Mackenzie Beach.Waar je echt heen moet als je in Cyprus bent:

1. Mackenzie Beach ligt in Larnaca. Oftewel strand en barretjes.
2. Salt Water Lake van Orokline waar wilde flamingo's leven.
3. Salt Water Lake van Larnaca. Als die opgedroogd is dan en je over het zout kan lopen.
4. Aye Napa. Als je van feeste houd, of als je er van houd om feestende mensen te zien.
5. In de buurt van Aye Napa heb je mooie zee grotten en mooie rotsen waar je van af kunt duiken.
6. Nicosia. De hoofdstad dus je kunt daar lekker shoppen. Alleen wat je in Nicosia kan vinden kun je ook in Larnaca vinden.
7. Big Fat Tuesday's waar je op dinsdag heerlijk  Salsa kan dansen met uitzicht op de zee.
8. Dolce (Larnaca) een ijswinkel met heerlijk ijs waar je zoveel saus en nootjes op je ijs mag doen als je wilt.
9. Camel Park. Voor als je een keer op een kameel (dromedaris) wilt rijden.

De grootste tip voor Cyprus is geniet lekker van het weer, het is er bijna elke dag 30 graden en je bent immers op vakantie om uit te rusten. Het klimaat is heerlijk en zeker niet benauwd.

Mijn Summer playlist:
Massive Attack – Tear Drop
The Smiths – This Charming Man ( Luis Leon Bootleg)
Ganz – It's All Good.
Ta-Ku – We Were In Love
Bondax – Gold (Snakeships Bootleg)
Lorde – Tennis Court (Flume Remix)
Frank Ocean – Thinkin Bout You ( Ryan Hemsworth Bootleg)
SZA – Moodring
Moderat – Bad Kingdom
Ganz – Pvprle Forest
Disclosure – Latch (ft. Sam Smith)
Banks – Brain
Kidastronavt – This Day
Snakehips – Forever
Disclosure – You & Me ( Flume Remix)
Drake & Beyonce ( A JayBeatz Mashup) – We All Love Beyonce
Flume & Chet Faker – Drop The Game
Stromea – Ta Fete

Hierbij draaide ik ook bijna alle EP's
 van Jhene Aiko en het nieuwe album van Air Dubai – Be Calm wat voor mij mijn zomer soundtrack is.
De nummers die ik allemaal aanraad kun je allemaal op Soundcloud terugvinden. Er zitten heerlijke zomer nummers tussen die fantastisch zijn om te luisteren op zomerse activiteiten en plaatsen.

Ik wens jullie allemaal nog een fijne zomer en bedankt voor het lezen en hieronder vind je nog wat vakantie kiekjes.

X

N


Geen opmerkingen:

Een reactie posten