maandag 23 december 2013

Music Review: Beyoncé - BEYONCEBeyoncé - BEYONCE


Hij ligt sinds vandaag in Europa in de winkels en ik heb even wat tijd vandaag dus ik dacht dat is een mooi moment om over dit album een review te schrijven. 


Even wat details over dit album:
- Geen single vooraf uitgebracht
- Geen promotie van tevoren.
- Geen releasedatum voor dit album.
- Uit het niks dus op Itunes verschenen.
- Binnen 72 uur 828,733 keer verkocht.

- 14 nummers en 17 video's in 1 keer uitgebracht.

- 1.2 miljoen tweets in 12 uur
- Itunes is gecrashed de eerste paar uur dat het album online stond.
- Stond/staat nummer 1 in meer dan 100 landen.
- Record voor snelst verkochte album op Itunes.

- Target weigerde dit album te verkopen omdat ze geen toekomst zagen in een album 
dat al eerder online verkocht werd. Walmart verkoopt dit album wel, en 
Beyoncé is in een Walmart geweest en heeft aan alle bezoekers gift cards van 
50 dollar uitgedeeld. Jammer Target.


Pretty Hurts
Dit is nummer is zo krachtig. 'Perfection is the disease of a nation.' Er zitten heel veel van dat soort zinnen in dit nummer. Het is fijn om naar te luisteren, en om mee te zingen. Ik vindt dit echt een heel goed nummer, omdat dit een nummer is die heel veel mensen kan helpen, die in de knoop zitten met zichzelf over dat ze zichzelf niet mooi vinden of iets. Het gaat erom dat je blij moet zijn met jezelf want perfectie bestaat niet. 
Ghost/Haunted

Dit zijn twee nummers samengevoegd. Eerst hoor je een stuk van Ghost en daarna Haunted. Eerst hoor je kleine Beyoncé bedanken voor een award. Ghost vond ik zelf in het begin heel raar en onverwachts. Ze praat een soort van met een diepe stem. Maar nu ik er aan gewend ben (heb hem al 20.000  keer geluisterd) vind ik hem eigenlijk heel erg gaaf. Je moet er echt aan wennen. De beat vind ik ook heel erg gaaf. 'i probaly make no money out of this, oh well.' om die zin moest ik eigenlijk wel lachen. Haunted, begint heel mooi met een piano op de achtergrond en dan komt er een gave beat doorheen. Dit nummer vindt ik ook heel erg fijn om naar te luisteren. 
Drunk in Love (featuring Jay Z)
Dit is een heerlijk R&B nummer. Een lekker speels nummer, ik wordt zelf erg vrolijk van dit nummer, omdat het gaat over een dronken liefde. Je hoort Beyoncé er ook soms door heen lachen wat het een vrij gevoel geeft. Het is geen zwaar onderwerp, je kan er lekker op dansen en op meezingen. 
Blow
Beyoncé heeft denk ik haar wildere haren in dit album gestopt. 'I can't wait 'till i get home so you can tear that cherry out.' Verzin zelf maar de betekenis daarvan en zo zitten er nog meer van dat soort zinnen in dit nummer. Dit nummer is een beetje groovy, funky waardoor dit ook een lekker dans nummer is. Het is daarom ook een heerlijk nummer om te luisteren.
No Angel 
Aan dit nummer moest ik ook in het begin wennen. Maar nu ik hem een paar keer heb geluisterd vind ik dit ook een gaaf nummer.

'No I'm not an angel either, but at least I'm trying, I know I drive you crazy, but would you rather that I be a machinewho doesn't notice when you late or when you're lying. I love you even more than who I thought you were before because you're no angel either baby.'

Heerlijk nummer om naar te luisteren, de beat is gaaf en origineel.  
Yonce / Partition
 
Eerst hoor je een stukje van Beyoncé die tijdens haar tour "Everybody say hey Mrs Carter" zegt en hoe het publiek reageert. Dan begint 'Yonce'. De beat die je hoort is met de beat van emmers gemaakt. Dit is een heerlijk r&b nummer en je voelt je er behoorlijk gangster van. Dan de overgang naar Partition is dat iemand vraag "Are you happy to be in Paris?" en dan begint mijn favoriete nummer van dit album. Ik vind dit zo'n gaaf nummer. De beat, de tekst, de zang, echt heel gaaf. De video die bij dit nummer hoort is ook echt een aanrader. Dit is echt ook een nummer dat je zelfvertrouwen geeft. Zo komt dit nummer ieder geval op mij over. Later in het nummer hoor je iemand in het Frans praten dit is de betekenis: "Do you like sex? Sex, I mean physical activity, coitus. You like it? Are you not interested in sex? Men think that feminists hate sex but it’s an exciting and natural activity that women love."

Jealous
Nummer voor de dames onder ons! "Boy you been hanging out at night. Tonight I'm staying out 'til tomorrow. Dancing on them tables ain't got no cares, no sorrow. I ran into my ex. Said what up to his besties. Now we reminiscing how we used to flex in Texas. Don't be jealous" Dit nummer gaat over de vriend die alles kan maken en doen maar als jij het doet dat hij dan jaloers wordt. Zit ook een hele mooie video bij.

Rocket

Een heerlijk mid-tempo nummer. De eerste zin van dit nummer zet wel al meteen de toon:"Let me sit this ass on you, and show you how i feel." Ook een fijn nummer om op de achtergrond aan te hebben. 
Voor de dames onder ons die nog een nummer zoeken om een lapdance op te geven.......

Mine (feautering Drake)
Dit is een samenwerking die ik niet had verwacht maar heel erg goed is geworden. Ook één mijn favorieten op het album. Het begint mooi acoustic met mooie teksten die volgens mij op Beyoncé zelf slaan. Daarna komt er een mooie beat in, zo'n soort beat heb ik wel eens eerder gehoord bij Drake. Met dezelfde elementen erin, alleen dan anders. Dit vindt ik een heel mooi nummer en de samenwerking met Drake mag van mij nog vaker terugkomen want ze klinken heel mooi samen. Tegen het einde veranderd de beat weer in iets anders en dan komt Drake nog met een stuk tekst. Echt een mooi nummer.

XO
Over dit nummer waren al geruchten voordat het album uit was en het is echt een feel good nummer. Je kan er lekker om mee dansen en mee zingen. Dit nummer is nu ook als single uitgebracht samen met Drunk in Love en dat vindt ik een hele goeie zet. Ik denk namelijk dat heel veel mensen dit nummer leuk gaan vinden net zoals Halo. De video is ook heel erg leuk opgenomen, ze is namelijk naar Coney Island gegaan met een paar mensen met camera's en is tussen het publiek gaan opnemen. Alleen ze moesten het natuurlijk geheim houden dus had ze een oortje in waar ze de muziek door hoorde. 
Coney Island lijkt door die video op Disney land. 
***Flawless
Een paar maanden terug had ze Bow Down/ I Been on op Tumblr gezet en het stukje van Bow Down hoor je bij dit nummer in het begin. Yes! Bow Down is een heerlijk nummer die je kan zingen tegen de mensen die niet in je geloofden. BOW DOWN BITCHES. 
Na Bow Down hoor je  een mooie toespraak van Chimamanda Ngozi Adichie: 

"We teach girls to shrink themselves, to make themselves smaller

We say to girls: "You can have ambition, but not too much

You should aim to be successful, but not too successful
Otherwise, you will threaten the man"
Because I am female, I am expected to aspire to marriage
I am expected to make my life choices
Always keeping in mind that marriage is most important
Now, marriage can be a source of joy and love and mutual support
But why do we teach girls to aspire to marriage and we don't teach boys the same?
We raise girls to see each other as competitors
Not for jobs or for accomplishments, which I think can be a good thing but for the attention of men
We teach girls that they cannot be sexual beings in the way that boys are
Feminist: a person who believes in the social political, and economic equality of the sexes."

& dan begint ***Flawless wat een female empowerment nummer is maar mannen mogen er ook van genieten.  Dit is ook weer een puur R&B nummer.  "I woke up like this, I woke up like this.
We flawless, ladies tell 'em."

Superpower (featuring Frank Ocean)
Dit vond ik al een heel mooi nummer maar nadat ik die video erbij heb gezien vindt ik hem nog mooier. Alleen de beat de (du du du ) die je hoort, moest ik heel erg om lachen omdat je op zo'n keyboard toch de tonen kan veranderen en je kan de geluiden van de toetsen ook veranderen in gekke geluiden. Maar dan heb je dus ook een toets die dan du du du doet, weet niet of iemand dat herkent maar ik zie dat dus eigenlijk de hele tijd voor me als ik dit nummer hoor. Maar voor de rest is dit een krachtig nummer over liefde.
Heaven
Bij dit nummer moest ik toch even slikken, omdat dit nummer over de dood gaat. Er gingen ook meteen geruchten dat dit nummer over haar miskraam zou gaan. Maar dat is niet zeker. Dit nummer kan denk ik heel veel helpen als je iemand hebt verloren. Ze zingt namelijk heel mooi de tekst: "No heaven couldn't wait for you, so go on, go home." Aan het einde hoor je een spaanse tekst: 

“Our father, which art in heaven, hallowed be thy name, thy kingdom come, thy will be done

on earth as it is in heaven. Amen.

Blue (featuring Blue Ivy)
Wauw, dit is zo lief, zo mooi. Je hoort aan haar stem en aan de tekst hoe veel ze van haar dochter houd en hoe blij ze is me haar. Aan het einde hoor je Blue zelf praten en brabbelen en Beyoncé hoor je op de achtergrond lachen. Echt heel erg mooi. De video is ook heel erg lief.


Nu ben ik een grote fan van Beyoncé maar ik kijk altijd kritisch naar de muziek. Als ik het niet leuk vindt, vind ik het niet leuk. Maar ik vind wel nadat dit allemaal gebeurd is dat ze gewoon zomaar een album kan droppen zonder promotie of iets, en natuurlijk alle andere dingen die ze doet,  dat dit zo gaaf is. Helemaal voor mij omdat ik de muziek bizz in wil.  Je kan haar muziek niet leuk vinden maar ze is wel goed in wat ze doet. Marja sommige mensen zijn fan van playbackende, stand-in hurende, drugsverslaafde, zangers/zangeressen.  Laat ik maar geen namen noemen haha.

Dank jullie wel voor het lezen! 

& Hele fijne feestdagen alvast voor iedereen! 


X

N.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten