donderdag 12 september 2013

Roger Waters & The Dream.

Hallo iedereen!

De reden dat ik niet meer zoveel blog is eigenlijk omdat ik naar school ga. Ik zit nu op een nieuwe school dus ben me nog aan het settelen. Zodra dat gebeurd is en ik heb wat meer tijd ga ik ook weer meer bloggen. Want ik vind het ook nog steeds erg leuk om te doen.

Ik ben deze week naar 2 concerten geweest, namelijk Roger Waters & The Dream. 2 totaal verschillende concerten.

Ik vertel hieronder wat ik van beide concerten vond:Roger Waters 08-09-13 @ Amsterdam Arena.
Mijn vader nam mij mee naar dit concert, want dit hoort bij je opvoeding zei hij en aangezien ik in de muziek business wil moest ik dit ook gezien hebben.

Roger Waters tourt al sinds 2009 met deze tour. De tour is genaamd The Wall. Voor vele mensen is dit een heel erg bekend album van Pink Floyd. Het is ook het best verkocht dubbelalbum aller tijden. Het album is gebaseerd op het leven van Roger Waters die ook in Pink Floyd zat.

Het concert was heel erg gaaf, ik moet eerlijk bekennen ik kende niet veel nummers, maar dit concert zat zo goed in elkaar. Ik stond achteraan met mijn vader want het podium was gigantisch dus zo hadden wij het overzicht. Wat ik echt heel erg vet vond was dat er surround aanwezig was. Dit moeten ze bij elk concert toepassen en zeker in het Amsterdam Arena. Er wordt vaker gezeikt over dat het geluid daar erg slecht is als je achterin staat/zit. Nou ik heb hier niks van gemerkt en dat kwam door het surround geluid. Roger gebruikt in de nummers ook geluiden van vliegtuigen. Ik hoorde die vliegtuigen letterlijk over mijn hoofd vliegen. Ik snap niet dat niemand hier eerder op gekomen is. Ik zeg surround geluid bij elk concert!

Roger gebruikte een reusachtige muur als decor op het podium, die langzaam aan werd opgebouwd. Op de muur werd beelden geprojecteerd. Op elke steen die er op werd gezet kwam er gelijk een projectie op. Het totaal zat zo goed in elkaar. Er was ook een pauze en toen de pauze was aangebroken was de hele muur opgebouwd en zag je Roger en de band niet meer. De pauze vond ik zelf een beetje apart. Het had voor mij niet gehoeven maar het werkte wel mee aan de magie om deze tour heen. Na de pauze kwam de band voor de muur staan. Nog steeds werd er hevig gebruik gemaakt van prachtige projecties. Aan het einde van het concert gooide ze de muur om.

Ik vond dit zo'n vet concert, gewoon echt omdat alles zo goed in elkaar zat. De muziek zelf was niet mijn smaak ofzo maar ik vond het wel heel erg goed. Dus als jij een muziek liefhebber bent en je wilt later ook iets gaan doen in de muziek business dan moet je zeker dit concert ooit een keer gezien hebben. Het hoort bij je opvoeding.

The Dream @ Paradiso, Amsterdam 10-08-13

The Dream is vooral bekend om de nummers die hij geschreven/geproduceerd heeft. Denk aan Umbrella van Rihanna, Single Ladies van Beyoncé, Baby van Justin Bieber, Me Against The Music van Britney Spears en nog veel meer.

Nu maakt deze man ook zelf nog muziek in de vorm van R&B. Op de middelbare school luisterde ik zijn muziek al. Dus ik vond het ook super tof dat hij naar Nederland zou komen en al helemaal in Paradiso want ik vindt dat echt een super zaaltje.

Hij deed maar 2 nummers van zijn nieuwe album en de rest allemaal van oudere albums (waar ik erg blij mee was.) Ik was ook heel erg blij dat hij een live band mee had. Bij de meeste r&b artiesten wordt het allemaal vanaf een keyboardje gespeeld maar dat was in dit geval gelukkig niet zo.
De show was wel kort, iets meer dan een uur. Maar opzich vond ik dat niet eens zo heel erg omdat hij niet zo heel erg bekend is in Nederland (de zaal was ook niet vol) en hij deed de nummers die ik live wilde horen.
Hij was heel erg met het publiek, ik heb dan ook een paar keer gangster met hem gedaan haha en hij zei wat over mij en mijn vriendin. Omdat wij zeker het drukste waren van de hele zaal. Ik zong alles mee en dat werd ook opgemerkt. Ik zag namelijk een vrouw ons filmen vanaf backstage en de hele tijd naar ons kijken, wijzen en naar ons lachen. Na de show gingen we nog even buiten staan en zagen we die vrouw. Ik vroeg gelijk eigenlijk of ze die filmpjes ook ergens online ging zetten. Het was een hele aardige vrouw en ze was de tourmanager van The Dream. Ze was heel erg geintreseerd in ons en vroeg ook wat we deden en dat soort dingen. Ze zag ook dat ik alle nummers kende en vond het heel erg leuk dat we er waren. We moesten onze Instagram namen geven want ze ging het filmpje op Instagram zetten.

Het concert was super alleen de band stond iets harder dan de microfoon waardoor je hem soms niet helemaal goed hoorde.

Dit waren mijn concert ervaringen van deze week. De volgende is op 29 oktober, Jay Z in het Ziggo Dome.

Iedereen bedankt voor het lezen!

& nog een fijne dag.

X
N.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten