zondag 28 juli 2013

Music review Magna Carta.. Holy Grail

Music Review time!!

Jay Z - Magna Carta... Holy Grail


Jay z is al een hele tijd bekend als één van de beste rappers in de muziek wereld. Ik ben zelf al een paar jaar gek van zijn muziek. Helemaal van zijn vrouw maar dat komt een andere keer.

Ten eerste wil ik zeggen dat ik dit album één van zijn beste vind. (Als we Watch the throne met Kanye West niet mee tellen want dan wordt het moeilijk.)

Ik ga elk nummer reviewen en daarna een eind cijfer geven. Als sommige antwoorden slap zijn mijn excuses maar dit is mijn eerste review. :)

1. Holy Grail (featuring Justin Timberlake )
Het intro zegt al genoeg meteen over het hele album, de vocals die Justin Timberlake verzorgd in het begin van het nummer en de piano eronder gaven  mij al de rillingen, helemaal wanneer er een soort break komt.
Als de beat komt en Jay met zijn raps begint is het voor mij al duidelijk dat ik dit nummer zeker vaker wil luisteren. Dit nummer is ook veel beter dan Suit&Tie wat de heren al eerder samen hadden gemaakt voor JT zijn album. De beat is ook een beat waarvan ik niet kan zeggen dat ik het eerder heb gehoord wat ik nu nogal vaak heb met de top40 nummers. Het is nummer is origineel en heerlijk om naar te luisteren.

2. Picasso Baby 
Picasso baby is een nummer waarin ik Jay heel erg herken. Goeie beat en goeie raps eroverheen. Dit is btw ook het nummer waarvan er binnen kort een video van uitkomt. Met dit nummer weet ik het zeker Jay Z is back. Dit is ook weer een originele beat.

3. Tom Ford ( featuring Beyoncé aka Third ward trill )
Ja Tom Ford.. Keiharde raps over een heerlijke beat waar ik me gangster door ga voelen om het zo maar te zeggen. Ik vind dit ook wel één van de beste nummers van het album. Jay gaat hard op dit nummer als je luistert naar wat hij zegt. Dan op het einde waar Beyoncé erbij komt met een stem die ik nog niet eerder van haar heb gehoord. Heel zwoel en zacht. Toen ik het hoorde zag ik haar al staan in een video met een grill in haar mond. Lekker nummertje dit


4. F*ckwithmeyouknowigotit ( featuring Rick Ross)
Hoe vet ik dit nummer ook vind, ik moet wel toegeven dat ze hier meer uit konden halen. De raps zijn goed en de beat ook maar toch voelt het nummer voor mij nog niet compleet. Ik moest er ook eerst een paar keer naar luisteren voordat ik hem goed vond. Ik zeg niet dat het een slecht nummer, zeker niet maar ze konden er meer van maken. Dit nummer is zeker goed als je je even gangster wilt voelen.

5. Oceans ( featuring Frank Ocean)
Dit zat er natuurlijk aan te komen een featuring van Frank Ocean aangezien hij helemaal geprezen wordt door iedereen. Snap ik, hij heeft een goeie stem  maar vind zijn muziek mwuah. Op dit nummer heeft hij eindelijk mijn aandacht te pakken. De beat voelt een beetje ernstig aan om het zo maar te zeggen alsof er iets gaat gebeuren. De raps zijn op dit nummer weer goed en Frank Ocean heeft een goeie bijdrage geleverd. Het is een lekker nummer om te luisteren.

6. F.U.T.W
Dit nummer vind ik een beetje de old-school Jay z. Dit nummer trekt mijn aandacht wel omdat hij op een beat rapt die in een loop hangt en dat doet me denken aan de old school Jay. Hij rapt over laat me mij gewoon zijn. "Let me be great" en ik hou van dat soort teksten.

7. Somewhere in America In het begin heeft het een heel leuk deuntje wat door het nummer heen gaat waar je vrolijk van wordt. Ook mooi hoe de piano door de beat is verwerkt. Dit nummer is niet zo lang maar het is meer nummer waarmee hij dingen op de hak mee neemt denk ik, dan dat het een serieus nummer is.
Cause somewhere in America, Miley Cyrus is still twerkin

8. Crown (featuring Travis Scott)
Zet de bass goed aan als je dit nummer gaat luisteren en laat het heerlijk door trillen door je speakers, koptelefoon of oortjes. Jay bijt behoorlijk terug tegen de 'haters' met dit nummer. Heerlijk! Maar na al deze rap jaren en miljoenen die hij verdiend heeft met muziek maken mag hij inderdaad zijn 'crown' opzetten van de rap en hip hop industrie en zeker met zijn promotie helemaal voor dit album maar daar kom ik later op terug.

9. Heaven (featuring Justin Timberlake)
Dit vind ik ook zo'n old school Jay nummer, ik weet niet precies waarom. Het refrein van dit nummer wordt ook gezongen door Justin Timberlake en dit nummer is ook veel beter dan Suit&Tie. Aan het einde veranderd de beat voor een gedeelte. Het is een catchy nummer dat goed in je hoofd blijft zitten. Ohja nog even voor de mensen die denken dat Jay bij de illuminatie zit:

"Conspiracy theorist screaming Illuminati They can't believe this much skill is in the human body" Dit dus..

10. Versus

Jay ik vind je geweldig maar waarom heb je dit nummer niet langer gemaakt! Het is een super kort nummer, ik hoop echt dat dit een preview is en dat het volledige nummer op een volgend album staat, kleine kans. Goeie beat, goeie tekst!

11. Part II (on the run) ( featuring Beyoncé)
Dit nummer is prachtig. Hoe de beat in elkaar is gezet, de stem van Beyoncé, de raps van Jay er door heen.
Dit is eigenlijk een Bonnie & Clyde part 2 het nummer dat op Beyoncé haar eerste soloalbum stond. Dit is eigenlijk een vervolg. Ik had hele hoge verwachtingen van dit nummer en dat zijn ze zeker nagekomen. Het is een heerlijk nummer om naar te luisteren als je heerlijk op het strand ligt of als je op de vlucht bent voor de politie met je geliefde aan je zij.
Dit is mijn favoriete nummer van het album! Ik kan de hele dag hier na luisteren en hoop echt dat Beyoncé met haar nieuwe album dat eraan komt de sound behoud met hoe ze op dit nummer zingt.
12. Beach is Better
Ookal zo kort Jay..Why?? Ik begin toch te geloven dat het previews ofzo zijn. Het is een heerlijke hip hop sound met de raps van Jay. Ook zo'n nummer nouja half nummer waar je je gangster van gaat voelen.

13. BBC  (featuring Third ward trill, Justin Timberlake, Nas & Swizz Beatz)
Dit nummer heeft een vrolijke en vlugge beat wat zeker aantrekt alleen voor mij klinkt het teveel door elkaar heen. Zoals Jay ook aan het rappen is hoor ik ten eerste de aparte beat, mensen die er door heen schreeuwen en zuchten enz. Daarom voelt het voor mij erg rommelig dit nummer. Alsnog een leuk nummer om naar te luisteren alleen dan moet je je niet focussen op de geluiden die je hoort. 

14. JAY Z BLUE
Ik moet eerlijk zeggen toen ik de naam van dit nummer zag had ik iets verwacht als Glory wat hij had gemaakt nadat zijn dochter Blue Ivy pas geboren. Maar nadat ik goed heb geluisterd naar wat hij eigenlijk zegt is dit een erg mooi nummer. De beat laat je snel misleiden maar als je goed luistert dan hoor je hoe mooi dit nummer is. 

15. La Familia
Dit nummer doet dan wat minder voor mij. Ik weet niet waar dat aan ligt.
Het is een leuk nummer om naar te luisteren maar het doet voor de rest niet veel voor mij.

16. Nickels & Dimes
Dit nummer daar in tegen blijft hangen bij mij. Het heeft een catchy en originele beat waardoor hij goed blijft hangen bij mij. Ook de stem van Gonjasufi (?) zijn erg fijn in het refrein.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dan ben ik op het einde van het album gekomen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het toch wel moeilijk is om te verwoorden waarom je een nummer goed of niet goed vind. Het is me op zich wel gelukt in mijn opinie. Vanaf hier kan het alleen maar beter worden zeg ik maar.

Voor de rest wil ik nog wel even kwijt over dit album dat hij een hele goeie promotie heeft gedaan voor dit album. Hij heeft een app gemaakt (of nou ja zijn team ) dat alleen voor Samsung Galaxy S beschikbaar zou zijn (goeie deal Samsung!) en dat de mensen die, die app hadden een week voordat het album uit kwam de nummers al konden beluisteren van dit album. Daarnaast heeft hij filmpjes online gezet met behind the scene's footage met het maken van het album waardoor iedereen enthousiast werd naar zijn nieuwe album.

Met dat er ook bij opgeteld kom ik op een 9,7. Ik zit niet op een 10 omdat ik sommige nummers niet zo geweldig vind maar wel goed en omdat ik het jammer van dat 1 van de beste nummers heel erg kort is (Versus.)

Ik hoop dat jullie mijn review goedkeuren haha, dit blijft natuurlijk maar een mening dus als je het er niet mee eens bent begrijp ik dat, aangezien dit niet gebaseerd is op feiten.

Geef dit album zeker een kans. Als je niet van rap houd dan misschien alleen Part II (on the run) met Beyoncé. Die ik hieronder heb geplaatst.Bedankt voor het lezen en have a good day

X

N


Geen opmerkingen:

Een reactie posten